Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Володимир Бондар взяв участь у Загальних зборах Лісівничої академії наук України

Для лісової галузі дуже необхідний «голос науки». На цьому сьогодні наголосив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар під час Загальних зборів Лісівничої академії наук України, які відбулися у Національному університеті біоресурсів та природокористування.

Під час свого виступу Володимир Бондар поінформував присутніх про ситуацію, яка склалася в лісовій галузі протягом минулого року, та розповів про плани на майбутнє.

Зокрема, він зазначив, що вдалося запобігти намірам передачі лісів у концесію, внісши до законопроекту «Про концесії», який був прийнятий Парламентом у першому читанні, відповідні доповнення.

«Це наша спільна перемога. Зазначеним законопроектом вносяться зміни до Лісового кодексу України, якими прописано неможливість передачі лісів у концесію», – сказав заступник Голови Держлісагентства.

Також Володимир Бондар поінформував про варіанти реформування галузі та закликав українських науковців дати свої висновки щодо цього питання.

«Лісовій галузі вкрай необхідний «голос науки», щоб саме з наукової точки зору, виважено та фахово підходити як до реформування галузі, так і загалом до ведення лісового господарства», – наголосив він.

Не оминув Володимир Бондар і проблему масового всихання лісів.

«Зараз ми не можемо ефективно з цим явищем боротися. Поки що у нас зв’язані руки. Лісівники залишилися з цією проблемою один на один. У той час, як в Європі цілком вдало вдається протистояти проблемі всихання лісів. Ми зі своєї сторони напрацювали необхідні зміни до Санітарних правил і зараз відстоюємо їх під час погодження з різними органами влади», – поінформував заступник Голови Держлісагентства.

Він звернув увагу на те, що зараз суспільству нав’язується думка про те, що лісівники навмисно вигадали проблему поширення шкідників та масового всихання, однак це зовсім не відповідає дійсності.

«Вже зараз є наукові висновки та обґрунтування, що це дійсно проблема, і як з нею боротися. Однак, і тут науці потрібно більш широко працювати та висловлюватися. І сподіваюся, ми спільними зусиллями зможемо побороти цю проблему», – наголосив Володимир Бондар.

Окрім того, заступник Голови відомства повідомив, що наразі активно відбувається співпраця з Німецько-українським агрополітичним діалогом з метою проведення національної інвентаризації лісів в Україні.