Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ВИЩЕДУБЕЧАНСЬКИМИ ЛІСІВНИКАМИ БУЛИ ПРОВЕДЕНІ ВИНИЩУВАЛЬНІ ЗАХОДИ БОРОТЬБИ ЗІ ЗВИЧАЙНИМ СОСНОВИМ ПИЛЬЩИКОМ

З метою збереження насаджень і локалізації осередку шкідника (звичайного соснового пильщика) ДП «Вищедубечанський лісгосп» провело хімічну обробку лісових насаджень Новосілківського лісництва загальною площею 349га в таких кварталах як 766, 767, 781, 782 та прилеглих насадженнях буферної зони шляхом застосування інсектициду «Фастак», який включений в Перелік пестицидів та агрохімікатів, дозволених до використання в Україні, затверджений Міністерством екології та природних ресурсів України.

Даний обробіток було проведено згідно Проекту наземної хімічної боротьби з шкідниками лісу (звичайним сосновим пильщиком), який затверджений та погоджений з Київським спеціалізованим лісозахисним підприємством, Київським обласним та по м. Києву управлінням лісового та мисливського господарства, Вишгородською районною державною адміністрацією, Новосілківською та Нижчедубечанською сільськими радами.

Населення про обробіток лісових масивів завчасно було повідомлено, згідно чинного законодавства, через засоби масової інформації, мережу Інтернет та оголошення, які були розміщенні на дошках для оголошень біля сільських рад, садових товариств, магазинів та на автобусних зупинках. Також вздовж доріг, біля квартальних просік і місць відпочинку виставлено спеціальні знаки, які попереджають про хімічну обробку насаджень.

Для проведення всього комплексу робіт зі знищення шкідника лісгоспом було витрачено 65 тис. грн. власних коштів.

Ще раз лісгосп наголошує до 20 вересня заборонено будь-яке побічне користування в оброблених насадженнях, а саме збір грибів, ягід, рослин, меду, випас худоби, сінокосіння та ін.

Прес-служба ДП ” Вищедубечанський лісгосп”