Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Вивчати природу це завжди цікаво

Вивчати природу це завжди цікаво.

Робота в шкільному лісництві для учнів це завжди цікаво.
Для кожної пори року тут знайдеться цікава творча справа. І нічого не треба придумувати – природа це завжди невичерпне джерело ідей. Для вихованців учнівського лісництва це жива справа, де кожен учень вибирає собі заняття до душі.
Закінчився рік. Колектив учнівського лісництва підводить підсумки здобутків та планує роботу на наступний рік. З’являються нові ідеї, які закладаються в план роботи та погоджуються з керівництвом базового підприємства. Ось і зараз у Пилиповицькому шкільному лісництві
ДП «Клавдієвський лісгосп», під керівництвом Підлісної Н.А., кипить робота. Учні виготовляють, вивішують годівниці та регулярно підгодовують птахів. Саме зимовою порою необхідно підготуватися до прильоту птахів – виготовити шпаківні, синичники.

Під час екскурсій до зимового лісу учні беруть з собою моркву,буряки, зерно, капусту для тварин та організовують «ялинку для тварин».
Стало доброю традицією щорічно проводити екскурсії в Центральний ботанічний сад ім. Гришка НАН України. Дуже подобається юним лісівникам відвідувати експозицію «Зимовий сад» та спостерігати серед зими таке диво – квітучі орхідеї, азалії, камелії, гіпеаструми. Цитрусовий сад зустрічає школярів надзвичайно приємним запахом квітучих апельсинів, лимонів, мандаринів інших екзотичних рослин. Надзвичайна, незрівнянна ні з чим насолода надовго залишається з відвідувачами та надихає знову повернутися сюди через рік.

Згідно угод про профорієнтаційну співпрацю ми проводимо зустрічі з викладачами вузів (НУБіП України та Київського національного університету ім. Тараса Шевченка).
Вихованці мають можливість з перших вуст почути та побачити перспективи навчання в цих вишах, організацію навчального процесу, умови вступу, побут студентів. Це дає можливість обрати в майбутньому професію пов’язану з лісовим господарством.

Велику увагу роботі шкільного лісництва приділяє директор ДП «Клавдієвський лісгосп» Лавренюк О.А.
Головний лісничий Хромуляк О.І., лісничий Клавдієвського лісництва Талімончак Ю.А. , інженер лісових культур Салата І.А. Інженер з ОП Підлісний О.В. часті гості в школі. За їх участі проводяться круглі столи, лекції, вікторини, обговорюються плани роботи та перспективи розвитку.

Щоб вчасно та якісно провести посіви насіння в контрольованому середовищі проводимо моніторинг його зберігання.
Ми переконані, що дитина має розвивати свої найкращі почуття та навики в гармонії з навколишнім природним середовищем, частинкою якого вона є, адже той, хто любить природу не може вирости байдужою людиною.