Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Якісне ведення лісового господарства – основне завдання лісівників. На цьому наголосив під час робочої поїдки підприємствами Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар.

15 травня, очільник лісової галузі побував на крайній півночі  Сумської області – Середино-Будськомулісгоспі.

«Поряд з якісним веденням лісового господарства, що є першоосновою діяльності лісівників, особливе місце у системі лісового господарювання повинні займати комплекс заходів із забезпечення охорони лісів від пожеж, шкідників та браконьєрів, а також економічно обґрунтоване використання лісових ресурсів», – зазначив Володимир Бондар.

Саме ці аспекти у діяльності Середино-Будських лісівників він проінспектував під час візиту на підприємство. У супроводі начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства  Віктора Чигринцязаступник Голови відомства побував у центральній садибі лісгоспу, Зноб-Новгородському та Голубівськомулісництвах, нижньому складі «Зернове», цехах переробки деревини, плантаціях лісових культур головноїлісоутворюючої породи середино-будських лісів – сосни звичайної. Ознайомився з комплексом заходів лісгоспу із забезпечення охорони лісу від пожеж та шкідників.

Перебуваючи на підприємстві, Володимир Бондар позитивно оцінив виробничі показники та культуру виробництва Середино-Будського підприємства, соціальну складову його діяльності та його соціальну роль у економічній складовій Середино-Будського району.

Довідково.

Середино-Будський район Сумської області розташований у басейні Лівобережних притоків Десни, у північній частині Сумщини. З півночі й сходу він межує з Брянською областю Російської Федерації, на заході – з Чернігівською областю України.

Природне багатство Середино-Будського району – ліси, загальна площа яких складає 36,3 тис. га.,  17,5 тис. га знаходиться у користуванні Середино-Будського лісгоспу. За підсумками 2017 року ДП « Середино-Будське лісове господарство» перерахувало до бюджетів всіх рівнів 20 млн 521 тис. гривень, що складає 70% від  загальних зборів бюджетних платежів району.

За інформацією Прес-служби Сумського ОУЛМГ

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article;jsessionid=C99EF44B8734843CAC555050A44B39C4.app2?art_id=192525&cat_id=32888