Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

За чисте довкілля

Проблема забруднення навколишнього середовища притаманна багатьом країнам і на сьогоднішній день набула глобального характеру. У її розв’язанні беруть участь державні, суспільні, а також міжнародні організації.

Значною мірою забруднюють атмосферу автомобільний транспорт, ТЕЦ, підприємства чорної і кольорової металургії та інші. Велика кількість шкідливих речовин в атмосферу надходить з вихлопними газами автомобілів, причому їхня частка в забрудненні повітря постійно зростає.

Вода також належить до найважливіших факторів навколишнього середовища. Вона є необхідною для життєдіяльності людини, і тому забруднення її є причиною багатьох захворювань.
Викиди промислових підприємств забруднюють ґрунти. Небезпека радіаційного забруднення ґрунтів полягає в тому, що вплив цих забруднень на організм людини проявлятиметься протягом багатьох поколінь.

Лісові масиви, забруднюємо ми, люди. Вже їздимо на шашлики і ліс загаджуємо. Великі купи сміття спостерігаються не лише скраю, на ділянках біля дороги, а й глибше у ліс. По всій території розкидано одноразовий посуд, порожні скляні бутилки та пластикові пляшки – атрибути проведеного відпочинку. Також у лісі,на превеликий жаль, є і інші види мусору, такі як: побутові відходи, стройматеріали, автомобільні шини.  Працівники лісогосподарських підприємств Київського обласного та по м. Києві управління лісового та мисливського господарства проводять роботи з очищення лісових масивів від сміття,встановлюють аншлаги з закликами не забрудньовати території лісів проте такі гори знову виростають. На сьогоднішній день працівниками лісогосподарських підприємств ліквідовано близько 70 несанкціонованих сміттєзвалищ, прибрано 56 га території, 132 м3бсяг вивезених побутових відходів, зібраних на несанкціонованих сміттєзвалищах.

Прес-секретар КОУЛМГ