Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Запобігання незаконній заготівлі і реалізації новорічних ялинок

З метою запобігання незаконній заготівлі і реалізації новорічних ялинок та координації мобільних груп державної лісової охорони по реагуванню на противоправні дії напередодні новорічних та різдвяних свят в Київському обласному та по м. Києві управлінні лісового та мисливського господарства розпочав роботу оперативний штаб, працюють гарячі лінії за телефонами:

– (044) 451-20-21 по якому можливо отримати інформацію щодо місць продажу та цін на новорічні ялинки;
– (044) 451-20-30 по якому можливо повідомити про порушення лісового законодавства та факти незаконної заготівлі та реалізації новорічних ялинок;

– (044) 451-20-30, (044) 209-68-97 або (044) 209-69-02 по яким можливо перевірити легальність походження новорічної ялинки. Докладну інформацію з цього приводу можливо отримати, зайшовши на сайт http: //www.ulk.g ov.u alindexp. hp/forestcheckmain.

Всі легально заготовлені новорічні ялинки повинні бути промарковані спеціальними пластиковими бирками зі штрих-кодом за яким вони обліковується в електронному реєстрі походження деревини.

Нагадуємо, що незаконна рубка одного деревця тягне за собою накладення штрафу на громадян в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а посадові особи муситимуть сплатити від 7до 20 неоподаткованих мінімумів. Крім штрафу, порушник відшкодує ще й збитки, завдані лісовому господарству.
Київське обласне та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства звертає увагу жителів області на недопущення самовільних порубок у хвойних насадженнях.

Тільки спільними зусиллями органів державної лісової охорони, громадян та усього суспільства можливо зберегти ліси для майбутніх поколінь. Розраховуємо на підтримку та небайдужість усіх мешканці Київщини до краси рідного краю.