Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Збережемо ліс разом

ЗБЕРЕЖЕМО ЛІС РАЗОМ

Можна багато говорити про зелені шати нашої планети, а розумне користування дарами природи та дбайливе ставлення до «зеленого друга» – невід’ємне право та обов’язок людини

Величезної шкоди лісу завдають лісові пожежі. Це лихо для всіх: і людей, і для тих пташок та звіряток,що мешкають у лісі. За світовою статистикою, 90 відсотків пожеж у лісових масивах виникають через необережне поводження людини з вогнем. Найшвидше спалахують хвойні насадження, особливо в літку коли, недбайливі громадяни залишають непогашені вогнища, недопалки сірники тощо. Лісові пожежі також можуть виникнути від іскри транспортних засобів що знаходяться у лісі, від блискавок і самозаймання органічних речовин.

Лісівники державного підприємства «Димерське лісове господарство» здійснюють низку заходів, спрямованих на своєчасне виявлення та попередження лісових пожеж, а саме створюють мінералізовані смуги та доглядають за ними, виставляють плакати та стенди на природоохорону та протипожежну тематику, для відпочинку населення створюють рекреаційні ділянки, а також проводять бесіди з населенням.

Перебуваючи у лісі, кожен має пам’ятати, що необережне поводження з вогнем може призвести до трагічних наслідків – лише один недбало кинутий сірник здатний завдати значних збитків лісовим насадженням. Ось чому ми, лісівники, звертаємося до всіх хто буває в лісі, з проханням – завжди пам’ятати і суворо дотримуватись правил пожежної безпеки. Завдяки цьому ми спільно істотно зменшимо кількість пошкоджень і загибель лісових насаджень . Пам’ятайте: виростити ліс – то важка , кропітка і багаторічна праця. А ось втратити її результати можна за лічені години.

Саме тому хочу ще раз наголосити: якщо ми бажаємо добра собі, своїм дітям та онукам, давайте спільними зусиллями берегти ліс – цю найвеличнішу і незміну скарбницю нашого життя.

Директор ДП «Димерське лісове господарство» В.І. Глущенко