Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Збережемо ліс від пожеж разом!

З настанням пожежонебезпечного періоду 2016 року лісівники державного підприємства “Білоцерківське лісове господарство” започатковують практику спільного патрулювання лісових масивів з працівниками державної служби охорони. Чим це вмотивовано і для чого це потрібно?

Дуже часто, виявляючи порушників лісового законодавства України, працівники державної лісової охорони стикаються з небажанням правопорушників нести відповідальність згідно чинного законодавства.
Ще раз нагадуємо про заборону:

  • розводити багаття у лісі в період високої пожежної небезпеки;
  • самовільно зрубувати дерева та чагарники;
  • влаштовувати склади с легкозаймистими речовинами у стіні лісу (сіно,солома,дрова);
  • заїзджати до лісу авто-мототранспортом у період високої пожежної небезпеки;
  • виносити до лісу з приватних домогосподарств побутові відходи.

На тлі цього непорозуміння, зазвичай, виникають різного роду полеміка, виправдовування, дискусії а деколи й фізичний контакт правопорушників з лісівниками, які виконують свої посадові обов’язки. Як показує практика, наявність у спільних рейдах працівників поліції дещо зменшує запал агресивних громадян та змушує їх дотримуватися норм закону.

Отже, керівництвом державного підприємства “Білоцерківське лісове господарство” вирішено на постійній основі у вихідні та святкові дні залучати працівників державної служби охорони до проведення спільних рейдів з виявлення порушників лісового та мисливського законодавств.

Прес-служба ДП “Білоцерківський