Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

28 листопада зареєстровано проект Закону України щодо заборони експорту лісоматеріалів дуба

28 листопада Верховною Радою України був зареєстрований проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів».

У зв’язку з тим, що для деревообробної галузі експорт цінної деревини став серйозною проблемою, яка спонукає деревообробників закуповувати незаконно добуті лісоматеріали. А також зважаючи на значний попит деревообробних підприємств на пиловочник дуба на біржових торгах з продажу необробленої деревини за сприяння Державного агентства лісових ресурсів України разом із представниками партії «Свобода» було висунуто законодавчу ініціативу щодо заборони експорту лісоматеріалів дуба.

Прийняття проекту Закону сприятиме відновленню деревообробної та меблевої промисловості, створенню робочих місць, переорієнтації експорту з деревної сировини на продукцію більш широкого ступеню обробки, забезпечить збільшення надходжень до Державного та місцевих бюджетів держави.

Прес-служба Держлісагентства