Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У ПЛАХТЯНСЬКОМУ ЛІСНИЦТВІ

З метою вихованя у дітей шанобливого ставлення до природи, знайомства з особливостями лісівничої професії, за спільної ініціативи директора Плахтянського навчально-виховного об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дитячий садок» та лісничого Плахтянського лісництва ДП «Київський лісгосп» було організовано пізнавально-агітаційну екскурсію для учнів 2-го, 3-го та 7-го класів на базі контори лісництва та її території.

Працівники лісництва ознайомили школярів з благоустроєм підрозділу, продемонстрували фотографії звірів, шкідників та ентомофагів, куточок техніки безпеки, а також карту організації території лісництва, яка визвала у гостей особливу зацікавленість та полеміку.

В ході екскурсії, лісівники розповіли дітям про особливості своєї професії: детально зупинилися на правилах поведінки в лісі під час пожежонебезпечного періоду, продемонстрували принцип роботи стаціонарної радіостанції та її роль у авіаційному патрулюванні лісів та їх охороні, розказали про процес вирощування посадкового матеріалу в теплиці та розсаднику. Далі, щоб не стомлювати юних слухачів, для них влаштували огляд пожежного боксу з можливістю повного доступу до пожежного автомобіля. Школярі мали змогу посидіти в кабіні, потримати в руках пожежні рукави та приладдя, ознайомитися з будовою ЗІЛ-131, а на завершення їм продемонстрували пожежну техніку в роботі.

Інженер ОЗЛ
ДП «Київський лісгосп»
Наумчук В.А.