Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство активізує боротьбу з корупцією та незаконним обігом деревини, – Христина Юшкевич

Держлісагентство активізує боротьбу з корупцією та незаконним обігом деревини, – Христина Юшкевич

Т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич та начальник Департаменту захисту економіки Національної поліції України Ігор Купранець підписали Протокол про інформаційне співробітництво.
Відповідно до документу, Держлісагентство з метою створення системи взаємодії з правоохоронними органами надає доступ до Системи електронного обліку деревини (ЕОД) працівникам Департаменту захисту економіки Нацполіції.
Підписання протоколу забезпечить посилення контролю за охороною, захистом та використанням лісів України, запобігання незаконним рубкам, своєчасне притягнення до відповідальності за порушення лісового законодавства України.
«Держлісагентство активізує боротьбу з корупцією та незаконним обігом деревини. Відтепер ми більш тісніше співпрацюватимемо з правоохоронцями. Працівники Нацполіції зможуть бачити не лише загальну інформацію під час перевірки деревини, а й повні дані про лісопродукцію від моменту заготівлі до відвантаження кінцевим споживачам. Це забезпечить оперативність виявлення правопорушників», – повідомила Христина Юшкевич.
Зазначимо, що Держлісагентству підпорядковано 73% лісів, а 27% – іншим постійним лісокористувачам, таким як Мінприроди, Міноборони, обласним радам та іншим. Застосуванню сучасних методів протидії незаконним рубкам лісів та тіньовому обігу деревини в Європі та в усьому світі надається велике значення і увага. Завдяки запровадженню системи електронного обліку деревини держава має можливість багатоступеневого контролю. Майже на 100% підприємств Держлісагентства введений електронний облік деревини.
Також Держлісагентство на законодавчому рівні пропонуємо закріпити ведення Державної системи єдиного електронного обліку деревини для всіх постійних лісокористувачів.
Доступ до інформації із Системи ЕОД, яка підтверджує законність заготівлі лісоматеріалів, має кожний бажаючий. Реалізовано це через сайт ДП «ЛІАЦ» http://www.ukrforest.com. Для перевірки походження деревини достатньо ввести лише номер бирки і в режимі он-лайн надається інформація із Системи ЕОД.