Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Фастівський лісгосп”. 20 шпаківень юні лісівники вивісили у Дорогинському лісництві.

Мабуть у кожного з нас весна символізується не тільки з яскравою зеленню трав і дерев, буйним цвітінням квітів та лагідним сонечком, а ще й, безумовно, з мелодійними переспівами наших крилатих друзів –птахів. Тому, їх повернення з теплих країв це завжди – свято!

Ми турбуємося про пернатих та сприяємо заселенню ними лісів краю. Птахи – це природні захисники лісу, є природними ворогами шкідників лісу, які знищують незчисленну кількість шкідливих комах та личинок.

До Міжнародного дняь птахів, який  відзначаєтьчя 1 квітня, 20 шпаківень було розвішано в Дорогинському лісництві, зокрема  в місцях рекреації – 10 шпаківень для дрібних горобцеподібних птахів, які в недалекому майбутньому будуть радувати своїм співом. Разом з  учнями до акції долучились  працівники  лісової охорони лісництва. Ці 20 будиночків для птахів вихованці  Дорогинського учнівського лісництва змайстрували на уроках трудового навчання протягом зимового періоду. Необхідно зазначити, що кріплення шпаківень на деревах здійснювалось із застосуванням мотузок, які не пошкоджують дерево і міцно тримають штучну гніздівлю.

Територію для очікуваного заселення пернатих вибрали не випадково, а поблизу осередків всихання соснових насаджень, зі сподіваннями, що птахи  захищатимуть  дерева від шкідливих комах.

Окрім виконаного практичного завдання, юні лісівники отримали масу цікавої та корисної інформації з царини орнітології.