Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП « Поліський лісгосп» 21 березня Міжнародний день лісів

завантаження.jpg

ЛІС – найбільше багатство Поліського краю.

Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію А/RS/67/200, у відповідності з якою 21 березня проголошено Міжнародним днем лісів. Цей день покликаний привернути увагу до важливості значення всіх видів лісів. Починаючи з 2013 року Міжнародний день лісів  відзначають в усіх країнах світу.

За традицією в цьому році Державне агентство лісових ресурсів України проводить Акцію « Майбутнє лісу у твоїх руках», яка починається 21 березня у Міжнародний день лісів і триває до Дня довкілля, який цього року в Україні відзначається 21 квітня.

Всі ми знаємо ліс має величезне промислове і економічне значення відіграє важливу роль в нашому житті, вже не кажучи про його вплив на оточуюче середовище і здоров’я людини. Ліс дарує нам красу і затишок, дає велику користь, його називають зеленими легенями Землі. Адже він збагачує повітря киснем – таким украй потрібним для життя! Очищає повітря від пилу та бруду, зменшує швидкість шалених вітрів, від наявності лісу залежить рівень води в річках та рясний урожай на полях. Зелені насадження оздоровлюють довкілля. З подорожі до лісу люди зазвичай повертаються не з порожніми руками. Серед їхньої приємної ноші – ягоди, гриби лікарські рослини. Одне слово, це зелена скарбниця здоров’я.

Тож давайте будемо  разом оберігати та примножувати наше багатство – ЛІС.

Інженер з охорони і захисту лісу

ДП « Поліський лісгосп»

Людмила Овсієнко