Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП «Іванківський лісгосп» про Міжнародний день лісів

21 березня відоме як Всесвітній день лісу. Цю традицію було започатковано Європейською конфедерацією сільського господарства, а 2013 року Генеральна Асамблея ООН проголосила його Міжнародним днем лісу. Він святкується в день весняного рівнодення в Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань.

Одним з  основних завдань Міжнародного дня лісу є привернення уваги жителів планети до проблеми збереження лісів, інформування про важливість значимість лісових екосистем, основні заходи задля їх захисту та відновлення.

З цього дня по всій Україні розпочинається започаткована Держлісагенством Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», метою якої є поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення населенню важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у роботах з лісовідновлення та лісорозведення.