Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Друга лісовпорядна нарада

На базі ДП «Тетерівський лісгосп», відбулася друга лісовпорядна нарада в якій прийняли участь головні лісничі лісогосподарських підприємств Управління, в яких цього річ проводиться базове лісовпорядкування, начальники партій державної лісовпорядної експедиції і таксатори-лісовпорядники.

Мета наради – розглянути та уточнити проектні рішення і кількісні показники лісовпорядних проектів по підприємствах, а також провести комплексне тренування таксаторів.

З ходом роботи всіх присутніх ознайомив головний інженер експедиції Тимошенко Анатолій Гаврилович. У трьох підприємствах будуть проводитися підготовчі роботи для проведення базового впорядкування лісів. Для проведення робіт підготовлено матеріали космічної зйомки, топографічні карти та ортофото-плани території лісового фонду лісгоспів.

На базі ДП «Тетерівський лісгосп» лісовпорядниками були закладені тренувальні пробні площі на яких лісовпорядники показали, що найбільше уваги у їх роботі було приділено основним таксаційним показникам лісового фонду, причинам змін, які відбулися за минулий ревізійний період, експлуатаційному фонду та його товарній структурі, обсягу рубок головного користування, заходам з поліпшення якісного складу, оздоровлення лісів, протипожежного впорядкування та захисту від шкідників і хвороб.

В ході засідання були озвучені ряд пропозицій, які будуть враховані лісовпорядниками при остаточному оформленні лісотаксаційних матеріалів та підготовці робочих планшетів. Така конструктивна співпраця є важливою, адже за отриманими проектами організації і розвитку лісового господарства та картографічними матеріалами підприємства будуть вести лісогосподарську діяльність протягом наступного десятиріччя.

Прес-служба КОУЛМГ