Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

На колегії обговорювали міжнародну діяльність Держлісагентства

26 червня під головуванням Валерія Чернякова відбулася колегія Держлісагентства. В роботі засідання прийняли участь керівництво відомства та безпосередньо начальники обласних управлінь лісового та мисливського господарства.

До розгляду на порядок денний виносилися питання розвитку лісової галузі в міжнародному аспекті, а також показники звітності лісогосподарських підприємств.

Зокрема, з інформаційною довідкою про стан бухгалтерського обліку та достовірності звітності на підприємствах Одеського та Чернігівського обласних управлінь лісового господарства виступила Галина Байраківська – начальник Відділу бухгалтерського обліку та звітності.

Одним із найважливіших питань колегії було обговорення міжнародної діяльності Держлісагентства, його територіальних органів управління, підвідомчих підприємств, установ та організацій. По цьому напрямку роботи, з грунтовною доповіддю виступив Віктор Корнієнко – начальник Відділу науки, міжнародних відносин та зв’язків з громадськістю. Доповідач розповів присутнім про участь Держлісагентства у процесі міжнародного співробітництва по лісах та взаємодію з міжнародними організаціями.

Також науковець зробив акцент на дієвому двосторонньому співробітництві між Держлісагентством та лісовими службами ряду країн. Найбільш вагомими досягненнями є підписання Угод про співпрацю у галузі лісового господарства з Міністерством лісового господарства Республіки Білорусь та Урядом Турецької Республіки. На даний час проводиться робота по набранню чинності Угоди про співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки в галузі лісового господарства.

До слова, у вересні 2013 року розпочалась реалізація міжнародного проекту за фінансової підтримки ФАО «Консолідація лісової політики України», направленого на підтримку та удосконалення лісової політики, зокрема з огляду на покращення взаємодії із зацікавленими органами влади та громадянським суспільством тощо.

Заслухавши виступ Віктора Корнієнка, колегія вирішила установити, що основними пріоритетами міжнародної діяльності в галузі лісового господарства на 2014-2015 роки є:

  • наближення лісового законодавства України до міжнародних вимог;
  • активна участь у роботі міжнародних організацій та процесів;
  • налагодження транскордонного та наукового співробітництва у сфері лісового господарства;
  • встановлення взаємовигідних партнерських стосунків з лісовими службами інших країн;
  • вивчення нових технологій і методів організації та ведення лісового господарства;
  • розширення співпраці з науковими і освітніми організаціями, проведення спільних наукових досліджень; обмін інформаційними матеріалами;
  • активізація залучення міжнародної технічної допомоги.

Також під час засідання було опрацьовано питання щодо ведення мисливського господарства. Ознайомив присутніх із станом справ по цьому напрямку спеціально запрошений гість Микола Шуляр – Голова президії Всеукраїнської ради Українського товариства мисливців та рибалок.

Мисливствознавець озвучив основні проблемні моменти, які сьогодні заважають корисному та правильному веденню полювання: обмін контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання, надання мисливських угідь на тимчасове користування. Також Шуляр додав про необхідність перегляду чинного Закону «Про мисливське господарство та полювання» задля внесення деяких змін.

В свою чергу від керівництва Держлісагентства прозвучала пропозиція найближчим часом, до відкриття гарячого сезону полювання провести з користувачами мисливських угідь спільну нараду з метою обговорення проблемного.

По розглянутих питаннях, з урахуванням всіх зауважень та пропозицій, колегією будуть прийняті відповідні рішення.

Прес-служба Держлісагентства України