Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Головна Шановний відвідувач! Ви зайшли на офіційний сайт Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Архів новин Останні новини ДП “Тетерiвський лiсгосп” Стосується кожного

СТОСУЄТЬСЯ КОЖНОГО

Настала весна. І щойно потеплішає заповзяті господарі беруться спалювати торішню траву. Одні хочуть позбутися сухостою, інші сподіваються, що таким чином вони збагатять землю природніми добривами. Щороку лісівники і екологи б’ють тривогу по цьому болючому питанню, переконуючи всіх у тому, що дії хазяйновитих паліїв завдають збитків для флори і фауни, створюють ризики переростання невеликих вогнищ у масивні пожежі з матеріальними втратами , і головне – шкодять здоров’ю. На жаль, ні науковці, ні лісівники, ні екологи, ні рятувальники, ні фахівці сільського господарства переконати порушників ще не змогли. Можливо недостатньо публікацій в засобах масової інформації, сюжетів в телеефірі, чи замалі штрафи за скоєне. То хто чи що зможе зупинити руку горе-палія? Хотілося б почути думку жителів бородянщини по цьому питанню.

Деякі наші громадяни нехтують правилами безпеки поведінки на природі та в лісі. Через їхню необачність під загрозою опиняються лісові насадження. Нео-бачно кинутий недопалок цигарки, іскра від погано залитого багаття, небезпечні пустощі з вогнем можуть стати причинами виникнення масштабних пожеж, ліквідувати які нерідко доводиться силами численних загонів рятувальних підрозділів. Людина не може існувати без вогню, Але вогонь при невмілому , недбалому поводженні з ним може завдати великого лиха, значних матеріальних збитків.

ДП “Тетерівський лісгосп” традиційно зустрічає весну у всеозброєнні:

підготовлений протипожежний інвентар, розроблені і погоджені комплексні мобілізаційні плани на випадок великих надзвичайних ситуацій, відремонтовані протипожежна техніка і обладнання, проводиться цілодобове відеоспостереження території лісгоспу з шести веж, підготовлена наглядна агітація, проводиться навчання працівників, причетних до ліквідації пожеж .

У лісгоспі цілодобово працює диспетчерський пункт для прийому, опрацю-вання й передачі інформації про лісові пожежі. Якщо, перебуваючи в лісі, у Вас вогонь вийшов з-під контролю, або Ви просто стали свідком виникнення надзви-чайної ситуації в лісі, пожежі, не будьте байдужими і не покладайтесь тільки на власні сили — негайно повідомте про це по телефону 067-215-33-62 або на стаціо-нарний телефонний номер 045-77-33-248, чи просто 101 (нам передзвонять).

Вогонь легковажності не пробачає! Тому, головне, дотримуватись правил безпеки. Давайте пам’ятати, що природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї! Закликаємо всіх громадян захищати рідну природу від неправо-мірних, необгрунтованих вчинків, боротися за здоровий стан навколишнього природнього середовища. Приємного і безпроблемного всім відпочинку на природі!

Начальник ПСО ДП “Тетерівський лісгосп” Даниленко А.М..