Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ГОТОВНІСТЬ ДО ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНОГО ПЕРІОДУ В ЛІСІ

ГОТОВНІСТЬ ДО ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНОГО ПЕРІОДУ В ЛІСІ.

Лісівники ДП «Тетерівський лісгосп» ще з осені розпочали підготовку до охорони лісових насаджень від вогню. Проведено технічне обслуговування шести пожежних автомобілів, шести спостережних веж, чотирьох причіпних цистерн, всього грунтообробного обладнання.

На центральній спостережній вежі лісгоспу встановлено телевізійну спостережну систему за лісовими пожежами . В кожному з вісьми лісництв і на центральній лісовій пожежній станції створено запас первинних засобів пожежогасіння — ранцевих вогнегасників, лопат, відер, сокир, бензопил, хлопавок.

З метою підготовки до пожежонебезпечного періоду наказом по лісгоспу призначені відповідальні, для оперативного реагування на великі пожежі розроблені мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж на тери-торії лісгоспу в трьох адміністративних районах області — Бородянському, Іванківському та Макарівському, погоджений план взаємодії на випадок необхідної допомоги з державними пожежно-рятувальними підрозділами.

Одним словом, лісова охорона до початку пожежонебезпечного періоду в лісі готова.

На даному етапі підготовки до сезону хочемо висловити застереження тим паліям, які бездумно проводять весняні пали сухої трави на полях, болотах та узбіччях доріг. Це велика загроза і втрата для навколишнього природнього середовища, а паліям загрожує адміністративна відповідаль-ність у вигляді значного штрафу.

ДП “Тетерівський лісгосп”