Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Лісова галузь повинна стати помічником у пошуку альтернативних видів палива, – Христина Юшкевич

Сьогодні т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич доручила начальникам обласних управлінь лісового та мисливського господарства розмістити на офіційних веб-сайтах інформацію про обсяги заготівлі та місцезнаходження пунктів реалізації дров паливних. Також зобов’язано забезпечити безперебійне постачання до місць їх реалізації (проміжні та нижні склади).

«Зараз спостерігається збільшення попиту на паливні дрова, при цьому державні лісгоспи здатні задовольнити потреби населення та закладів соціальної сфери у повному обсязі», – зазначила Христина Юшкевич.

За її словами, щорічно заготовлюється близько 4 млн кубометрів дров паливних та 1,5 млн кубів відходів лісозаготівель. Вони можуть бути використані для теплоенергетичних потреб. Наприклад, лише у цьому році більше 360 котелень навчальних закладів переведені на альтернативні види палива.

«Співробітники шкіл, дитсадочків, лікарень, в яких встановлені твердопаливні котли, можуть звертатися до лісгоспів. Реалізація дров’яної та неліквідної деревини здійснюється за поданими заявами через укладання прямих договорів або за результатами процедур закупівель», – підкреслила т.в.о. Голови Держлісагентства.

Вона також повідомила, що облдержадміністраціями обмежений граничний рівнів рентабельності, що дозволяє населенню та закладам соціальної сфери закуповувати дрова за пільговою вартістю.

«У цей скрутний для держави час лісова галузь повинна стати помічником у пошуку альтернативних видів палива», – наголосила Христина Юшкевич.

Прес-служба Держлісагентства