Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Відтепер держлісохорона зможе швидше притягувати порушників до відповідальності за незаконну рубку, – Христина Юшкевич

Нещодавно на засіданні Уряду прийнято постанову «Про внесення змін до пункту 7 Положення про державну лісову охорону».

«Відтепер посадові особи держлісохорони зможуть напряму (а не через клопотання до прокуратури) подавати позови до суду про відшкодування збитків за незаконну рубку, порушення вимог пожежної безпеки, правил полювання та інших вимог лісового і мисливського господарства. Це скоротить час від виявлення злочину до покарання», – роз’яснила т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич.

Зазначимо, що зміни розроблені відповідно до Законів України «Про прокуратуру» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Національну поліцію», якими внесено зміни до статті 91 Лісового кодексу України.

Відповідно до Положення, держлісоохорона має статус правоохоронного органу. Метою її діяльності є здійснення правових, лісоохоронних та інших заходів, спрямованих на збереження, розширене відтворення, невиснажливе використання лісових ресурсів та об’єктів тваринного світу.

«Положення про державну лісову охорону також містить норму про те, що держлісохорона може доставляти особу-порушника в органи внутрішніх справ (а тепер – Національної поліції) або в органи місцевого самоврядування у разі неможливості встановлення його особи на місці вчинення правопорушення для складення протоколу про адміністративне правопорушення», – повідомила Христина Юшкевич.

Прес-служба Держлісагентства