Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Оперативна інформація Держлісагентства про боротьбу з порушниками правил полювання

Станом на 13.10.2014 року на порушників правил полювання складено 36 протоколів, накладено штрафів на суму 14 588 тис. грн., з них стягнуто – 28 040 тис. грн.

Найчастіше причинами порушення за які притягнено до відповідальності згідно ст.20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» є полювання без належного на те дозволу в заборонений час та заборонених для цього місцях; полювання із застосуванням або використанням заборонених знарядь; транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки у щорічній контрольній картці; полювання з порушенням установленого для певної території порядку; полювання на заборонених для добування тварин.

Слід зазначити, що працівниками природоохоронних органів, державної лісової охорони щоденно здійснюються регулярні рейди по охороні державного мисливського фонду, з метою своєчасного виявлення випадків незаконного полювання.

Додатково повідомляємо, що всього за перше півріччя 2014 року на порушників правил полювання складено 1728 протоколів, накладено штрафів 315 603 тис. грн.., стягнуто – 284 954 тис. грн.