Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Пожежонебезпечний період на Київщині

30 серпня на території ДП “СЛП “Київоблагроліс” виникла лісова пожежа. Пожежа була виявлена льотчиком-спостерігачем Київського авіавідділення Карапетяном Е.Р. неподалік с. Коблиця приблизно о 14:50. Ця інформація одразу, з борта гелікоптера була передана інженеру охорони та захисту лісу ДП «Клавдієвський лісгосп» Яременку Ю.М., який у свою чергу повідомив лісничого ДП “СЛП “Київоблагроліс”. Лісник Шпилівського лісництва який відразу виїхав на місце події, встановив що загорілося болото біля села Коблицький ліс, на площі 0,4 га.

На наступний день було виявлено збільшення розмірів пожежі в насадженнях Шпилівського лісництва та її розповсюдження на територію самозаліснених сільгоспугідь. Боротьба з вогнем продовжилась, але у зв’язку з високою температурою та швидкими поривами вітру, пожежа швидко розповсюдилась на велику територію Шибенського лісництва. На місці пожежі працювало 20 пожежних автомобілів та 105 людей. За запитом Київського ОУЛМГ до Головного управління ДСНС України в Київській області до місця події було направлено ще 4 пожежно-рятувальні відділення на автоцистернах та оперативну групу ДСНС України.
Робоча група провела службове розслідування по факту пожежі, що виникла між селами Коблиця та Великий Ліс Бородянського району Київської області в лісових насадженнях Шпилівського лісництва ДП «СЛП «Київоблагроліс» та ДП «Клавдієвський лісгосп».

Можна було б уникнути масштабності цієї ситуації, якби керівництво «Київоблагроліс» забезпечило гасіння лісової пожежі, взаємодію між структурними підрозділами ДСНС та місцевою державною адміністрацією. Зважаючи на це робоча група внесла пропозицію зобов’язати генерального директора «Київоблагроліс» вдосконалити план взаємодії між структурними підрозділами та вжити заходів по оновленню пожежної техніки та придбанню необхідних засобів пожежегасіння. А працівників, що не забезпечили виявлення та гасіння пожежі притягнути до дисциплінарної відповідальності.

Прес служба КОУЛМГ