Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Проблеми масового всихання хвойних насаджень

До проблеми масового всихання хвойних насаджень прикута увага суспільства, це питання обговорюється на різних урядових рівнях та висвітлюється у ЗМІ. Так 16 лютого 2018 року до Дніпровсько – Тетерівського державного лісомисливського господарства (далі Дніпровсько – Тетерівське ДЛМГ) завітали кореспонденти телеканалу “ІНТЕР”.

Світлина від Анатолія Журавлёва.Світлина від Анатолія Журавлёва.

 

На питання кореспондентів відповідали директор Дніпровсько – Тетерівського ДЛМГ Василь Юхимчук та перший заступник Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Руслан Гузенко.

У своїй бесіді фахівці лісового господарства зазначили, що темпи розповсюдження цього явища набувають загрозливих масштабів та потребують термінових дій. З можливих пояснень найбільш вірогідним є – вплив глобальних кліматичних змін. В уражених деревостанах знижується продуктивність та погіршується сортиментна структура деревостанів, прискорюється їх розпад, масово розмножуються шкідливі комахи, підвищується рівень пожежної небезпеки та знижується ефективність виконання насадженнями ґрунтозахисних, водоохоронних і санітарно-гігієнічних функцій.

Роз’яснення щодо ведення лісового господарства, спрямоване на вирішення цієї злободенної задачі, надала інженер – лісопатолог ДП “Димерський лісгосп” Світлана Гайова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вона наголосила, що профілактика та ліквідація наслідків “Біологічної пожежі” потребує своєчасних та термінових заходів.

 

“…- Виявлення вражених дерев та вилучення їх з деревостанів, на сьогодні є головним та дієвим способом боротьби з цим лихом. Зволікання може привести до втрати соснових лісів. Тож дії лісівників направлені на запобігання розповсюдження хвороб соснових та припинення цього процесу…”, – зазначила вона.