Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Робоча група напрацьовує зміни до Санітарних правил в лісах України

Робоча група вже напрацьовує зміни до Санітарних правил в лісах України, – Христина Юшкевич

Сьогодні у Державному агентстві лісових ресурсів України розпочалися засідання робочої групи з удосконалення нормативно-правових актів щодо здійснення санітарно-оздоровчих заходів у лісах.
Перший заступник Голови Держлісагентства Христина Юшкевич, відкриваючи засідання, зазначила, що існує великий резонанс у суспільстві стосовно вирубки дерев у лісах України.

«Санітарно-оздоровчі заходи є дуже важливими, оскільки вони направлені на запобігання розвитку патологічних процесів, боротьбу зі шкідниками, хворобами, протидію стихійним природним явищам та техногенним впливам. Однак інколи ними прикриваються задля певних нелегальних дій. Тому ми створили робочу групу, щоб у найкоротші терміни розробити зміни до Санітарних правил в лісах України з метою припинення подібних явищ. Переконана, що наше основне завдання – збереження та примноження лісів», – наголосила Христина Юшкевич.

Крім того, вона повідомила, що Держлісагентство і Міністерство аграрної політики та продовольства України підтримують ідею залучення до складу спеціальних комісій, які видають дозволи на санітарні рубки, більш широкого кола осіб, зокрема представників органів місцевого самоврядування.

Зазначимо, що до складу робочої групи при Держлісагентстві входять представники Мінагрополітики, Мінприроди, Держекоінспекції, обласних управлінь лісового та мисливського господарства, Українського науково-дослідного інституту гірського лісництва ім. П.С. Пастернака, Українського ордена «Знак пошани» науково-дослідного інституту лісового господарства і агролісомеліорації імені Г.М. Висоцького, Національного університету біоресурсів і природокористування України, лісозахисних підприємств, Всеукраїнської екологічної ліги, Київського еколого-культурного центру та інші.

Прес-служба Держлісагентства