Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Суворе дотримання всіма мисливцями правил безпеки поводження зі зброєю – головна умова безпечного полювання, збереження їх життя й здоров’я

Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства закликає всіх мисливців суворо дотримуватися основних правил проведення облавного полювання, чітко й беззаперечно виконувати вказівки розпорядника полювання, правила користування мисливською вогнепальною зброєю!
Суворе дотримання всіма мисливцями правил безпеки поводження зі зброєю – головна умова безпечного полювання, збереження їх життя й здоров’я .
Загоничам забороняється перебувати в облаві із зарядженою зброєю. За попередньою домовленістю мисливців, розпорядника та загоничів дозволяється стрільба в облаві з гладкоствольної зброї кулями тільки по тварині, на яку оформлено ліцензію, що виходить із облави, тобто в протилежному напрямку від стрілецької лінії.
Мисливець має беззаперечно виконувати розпорядження щодо напрямку стрільби і сектора обстрілу. Залишати номер мисливцем без дозволу розпорядника категорично забороняється.
Кожен стрілець повинен знати розташування сусідніх номерів і всієї стрілецької лінії, для чого стрільці до маскування на своїх місцях мають показати один одному своє місце розташування. Стрільба вздовж стрілецької лінії та за межами свого сектора обстрілу категорично забороняється.
Під час облавного полювання заряджати та розряджати вогнепальну зброю мисливці повинні тільки на номері і по сигналу розпорядника полювання.
Категорично забороняється перед полюванням і під час його проведення вживати спиртні напої. Особи в нетверезому стані до полювання не допускаються.
Лісівники області закликають мисливців проявити високу культуру полювання, що забезпечить гарний відпочинок, незабутні враження від спілкування з природою.

      Просимо і жителів області, які відвідують ліс, пам’ятати, що субота й неділя – дні полювання, бути обережними й поміркованими, уникати перебування в мисливських угіддях, де проводиться полювання.