Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Убережемо ліс від пожеж

Згідно з повідомленнями Українського Гідрометцентру про те, що у найближчий період на території Київської області утримається суха, без значних опадів, вітряна погода, в лісах переважатиме висока та надзвичайно висока пожежна небезпека.

Відповідно до «Правил пожежної безпеки в лісах України» в 2015 році лісогосподарськими підрозділами держлісгоспу виконані всі планові підготовчі роботи з організаційно-технічних заходів: проводиться догляд за мінералізованими протипожежними смугами, непланові дороги перекриваються, особливо в молодняках соснових насаджень, поблизу населених пунктів та автомобільних доріг. На в’їзді в лісові масиви та вздовж доріг встановлено наочну агітацію на протипожежну тематику.

У вихідні та святкові дні для попередження виникнення лісових пожеж працівниками державної лісової охорони проводитимуться патрулювання лісових масивів разом з працівниками правоохоронних органів для виявлення та притягнення до відповідальності порушників правил пожежної безпеки в лісах.
Статистика свідчить: щороку 99% пожеж виникає з вини населення.

У ДП «Переяслав-Хмельницький лісгосп» створена і діє лісова пожежна станція, яка укомплектована в повній мірі засобами пожежогасіння, особовим складом працівників, які чергують цілодобово. На чергуванні знаходиться три пожежні автомобілі (1 – в Березанському лісництві, 2 – в автогаражі в м. Переяслав-Хмельницький), які своєчасно можуть виїхати на гасіння лісової пожежі.

Звертаюся до жителів міста та району, гостей з проханням обмежити відвідування лісових масивів, не порушувати правил пожежної безпеки в лісах та не розводити вогонь у лісах та проблизу лісу.

Шановні громадяни! Бережіть ліс від пожеж! Будьте обережні з вогнем у лісі. Не кидайте непогашений сірник, недопалок, не розводьте багаття і не дозволяйте робити це іншим. Не проводьте випалювання сухої рослинності та її залишків.

Помітивши, що в лісі виникла пожежа, негайно повідомте про це працівників лісової охорони, органів влади, міліції (тел. 102), пожежників (тел. 101) та лісову пожежну станцію (тел. 5-13-84). Організуйте людей на гасіння пожежі і самі візьміть у ньому активну участь, використовуючи зелене гілля, воду, пісок тощо.

Петро Косюхно, інженер з охорони, захисту лісу ДП «Переяслав-Хмельницький лісгосп»