Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Володимир Бондар та Дамян Оражем обговорили питання подальшого співробітництва у рамках Меморандуму про співпрацю у галузі лісового господарства

Сьогодні, під час візиту до Республіки Словенія, делегація українських лісівників на чолі з заступником Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимиром Бондарем продовжила вивчати досвід словенських лісівників щодо ведення лісового господарства.

Зокрема, делегація знайомилася з методикою заготівлі та транспортування деревини після вітровалу в гірських умовах, за допомогою канатної установки.

Як зазначили словенські лісівники, у їхній державі розвиток електронного обліку деревини розпочато нещодавно. У Словенії, на відміну від України, зчитування інформації про заготовлену деревину проводиться з електронної вилки.

Також українська делегація оглянула лісові розсадники, де вирощується посадковий матеріал для штучного лісовідновлення, яке у Словенії становить лише 3%.

За словами керівника Лісової служби Словенії Дамяна Оражема, держава надає субсидії на створення лісових культур, якщо це передбачено лісовпорядним планом. У випадку штучного лісорозведення, після природних катаклізмів, держава надає субсидії на проведення лісовідновлення та придбання посадкового матеріалу як державній компанії, так і приватним власникам.

Окрім того, як повідомив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар, сторони обговорили напрямки подальшого співробітництва в рамках Меморандуму про співпрацю у галузі лісового господарства.

«Ми домовилися про зміцнення співпраці наукових установ, удосконалення законодавства у сфері лісового насінництва з огляду на адаптацію до вимог Євросоюзу. Буде також опрацьовано питання можливості отримання Україною лабораторного обладнання від Словенії», – зазначив Володимир Бондар.

 

За інформацією http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article;jsessionid=361F77C34ED82EC560A751CED21D697B.app1?art_id=192848&cat_id=32888