Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ЗМІ про нас. ДП “Бориспільський лісгосп”. Все про легальні ялинки?

“-Під час проведення рубок догляду та на  спеціальних плантаціях заготовляють новорічні деревця у ДП “Бориспільський лісгосп”, – розповів головний лісничий ДП “Бориспільський лісгосп” Михайло Бобик.

Навесні заготовлене насіння висівають у спеціальні короби або теплиці, де за майбутніми деревцями проводять догляд і де перетворюються у сильні сіянці.

В однорічному віці сіянці сосни звичайної і ялини звичайної  висаджують у відкритий грунт для промислового вирощування лісу, або на спеціальних “новорічних” плантаціях.

Перед новорічними святами під час рубок догляду, та на плантаціях для забезпечення потреб населення заготовляють ялинки.

Про охорону насаджень від самовільних рубок, під час патрулювання,-  розповідав старший майстер лісу Вишеньківського лісництва ДП “Бориспільський лісгосп” Богдан Бабій.

Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Системі ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті https://www.ukrforest.com/check. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня це може свідчити, про сумнівне походження ялинки.

76