Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

У Київському обласному та по м. Києву управлінні відбулася виїзна колегія.

Нещодавно на базі ДП “Ржищівський лісгосп” під головуванням начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства (далі – Управління) Олексія Бойка та його заступників, за участю спеціалістів апарату Управління та керівників підпорядкованих підприємств було проведено виїзну колегію.

Світлина від Людмили Шрамкової.

На порядку денному розглядалися питання:

про підсумки господарсько-фінансової діяльності державних лісогосподарських підприємств Київської області за І квартал 2018 року,

про стан охорони праці на підпорядкованих Управлінню підприємствах,           про готовність підприємств до пожежонебезпечного періоду.

На початку колегії, яка відбулася напередодні Дня пам’яті і примирення, хвилиною мовчання, присутні вшанували пам’ять жертв Другої світової війни.

Світлина від Людмили Шрамкової.

По першому питанню доповідь робив перший заступник начальника Управління Руслан Гузенко. Він зазначив, що:

Світлина від Людмили Шрамкової.

за весняний період 2018 року державними лісогосподарськими підприємствами, що входять до сфери впливу Управління проведено лісовідновлення на площі 2320,0 га, що становить 102,9 % (2255,0 га) річного плану, посів і посадка лісу 2550,0 га при плані весни 1715,0 га (135,3 %) виконання, до плану року 102,9 % (2255,0 га).

У 2018 році лісогосподарськими підприємствами області  за рахунок власних коштів заплановано відремонтувати і реконструювати 54,2 км земляного полотна та облаштувати дорожнім одягом 1,2 км лісових автомобільних доріг.

Станом на 27.04.2018 підприємствами відремонтовано 9,8 км земляного полотна, що становить 18,1% від річного запланованого обсягу.

За 1 квартал 2018 року підприємствами області сплачено до зведеного  бюджету 86,3 млн. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, з них до Державного бюджету сплачено 59,6 млн. грн. До місцевого бюджету сплачено 26,7 млн.грн. Крім податків до бюджету сплачено відрахувань до Єдиного соціального внеску – 22,9 млн.грн.

Чисельність штатних працівників на підприємствах області склала 2477 осіб.

Середньомісячна заробітна плата штатних працівників становить 14582 грн.

За цей період спеціалісти галузі взяли участь у 2 громадських слуханнях , 2 круглих столах, 2 акціях, 4 конференціях, дали 6 інтерв’ю.

оприлюднено 441 інформаційних повідомлення, (з яких: 9 сюжетів на телебаченні, 2 виступи на радіо, 383 статей в інтернет виданнях, на сайті Управління, на сайтах лісгоспів та у соціальних мережах, 47 статті в періодичних виданнях).

Спеціалісти лісгоспів беруть участь у конференціях, сесіях, засіданнях сільських та обласних рад за участю депутатів районних рад, керівників сільських та селищних рад де знайомлять громадськість зі станом ведення лісового господарства, основними заходами, що плануються, також обговорюють проблемні питання, роз’яснюють першопричини негативного впливу на навколишнє середовище, що приводить до масового всихання соснових, залучають мешканців до спільного вирішення цього лиха.

За 1 квартал 2018 року у Київському обласному та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства (далі – Управління) та підпорядкованих підприємствах продовжувалася робота по забезпеченню своєчасного та якісного розгляду звернень  громадян. За своїм характером звернення розподілились на : заяви – 678, пропозиції – 22, скарги – 7.

Найпоширенішими питаннями, з яким громадяни звертались у 1 кварталі 2018 року є питання соціального захисту населення (придбання дров паливних, пиломатеріалів по пільговим цінам) (48 %), екології та природних ресурсів (25%) та аграрна політика і земельні відносини (9%).

За результатом розгляду звернень громадян протягом 1 кварталу 2018 року: вирішено позитивно – 688 звернень; надано роз’яснення – 15 звернень; звернення, що пересилається за належністю – 1; знаходяться на розгляді – 3.

Звернення громадян Управлінням та підпорядкованими підприємствами розглядалися своєчасно в терміни, передбачені вимогами діючого законодавства. За результатами розгляду усіх звернень заявникам надано вичерпні відповіді.

Доповідь по другому питанню робив заступник начальника Управління Тарас Васьків. Він зазначив, що:

Світлина від Людмили Шрамкової.

спеціалістами з охорони праці у 2018 році було проведено 2 обстеження стану охорони праці, директорам підприємств надані рекомендації для усунення недоліків, які були виявлені. Для 1462 працівників підприємств, які працюють на небезпечних роботах на проведено навчання та перевірку знань з питань охорони праці. Було звернуто увагу керівників підвідомчих лісогосподарських підприємств на персональну відповідальність за створення на кожному робочому місці безпечних та нешкідливих умов праці, приділивши при цьому особливу увагу профілактичній та роз’яснювальній роботі, підвищенню вимогливості до керівників виробничих підрозділів з питань охорони праці, посиленню контролю за дотриманням вимог безпеки на роботах підвищеної небезпеки.

Про готовність підприємств до пожежонебезпечного періоду доповів начальник відділу охорони та захисту лісу Сергій Дмитрук.

Світлина від Людмили Шрамкової.

Він розповів присутнім, що кожного року лісові пожежі завдають непоправного збитку природі і Державі. Найбільша кількість пожеж припадає на весняно – літній період. У вихідні та святкові дні, ліс відвідує велика кількість людей, що призводить до різкого зростання джерел вогню. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років, а про збитки годі й казати – лік може йти на мільйони гривень.

З метою покращення роботи із запобігання виникнення лісових пожеж підвідомчі Управлінню підприємства влаштували 2,6 тис. км. мінералізованих смуг та провели догляд за ними, перекриті більш ніж 1,5 тис доріг, що проходять через лісові масиви, встановлено 1146 од. наглядної агітації. Станом на 1 травня за порушення Правил пожежної безпеки і лісах, до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів притягнено 31 особу на суму 2,7 тис. грн.

Світлина від Людмили Шрамкової.