Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

В Управлінні відбулася колегія.

Нещодавно у Київському обласному та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства (далі – Управління)  під головування начальника Управління Олексія Бойка, заступника начальника Управління Тараса Васьківа, заступника начальника управління Олександра Цюцюри та за участю керівників підпорядкованих підприємств відбулася колегія.

На порядку денному розглядалися наступні питання:

  1. Ефективність використання лісосировинних ресурсів на підприємствах, що підпорядковуються Управлінню.
  2. Про стан роботи з кадрового забезпечення та стан ведення військового обліку на підприємствах що підпорядковуються Управлінню.

Про ефективність використання лісосировинних ресурсів на підприємствах, що підпорядковуються Управлінню доповідав Тарас Васьків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Він зазначив, що Київщина – одна з найбагатших лісами областей. Загальна площа лісів становить 722,7 тис. га (в т.ч. підпорядкованих Київському ОУЛМГ – 394,9 тис. га).

Лісистість області – 22,2%, але нерівномірна, в північних районах Київського Полісся вона складає в середньому 42%, а на Південному Сході дуже низька – 2-2,4%.

Основною метою систематичного нарощування використання лісових ресурсів є:

ефективне, збалансоване ведення лісового господарства для збільшення запасу деревини на 1 га.;

проведення екологобезпечних лісозаготівель;

формування вітчизняного ринку деревини та забезпечення нею деревообробних підприємств;

збільшення відрахувань до державного та місцевого бюджетів.

Загальний запас деревостанів по підприємствам Київського ОУЛМГ – 91 млн. куб. м, в тому числі стиглих і перестійних – 12,4 млн. куб. м.

Ліси державного лісового фонду відзначаються високою продуктивністю. Щорічно, в середньому, на гектарі вкритих лісовою рослинністю земель приростає 4,6 куб. м деревини, що в цілому складає 1,8 млн. куб. м. за рік.

Об’єм заготівлі від проведення рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів становить близько 1,7 млн. куб. м деревини, тобто забезпечується оптимальне використання річного приросту та розширене відтворення лісосировинних ресурсів.

Про стан роботи з кадрового забезпечення та стан ведення військового обліку на підприємствах що підпорядковуються Управлінню доповідала завідувач сектором з питань управління персоналом та юридичного забезпечення Оксана Висока.

Вона наголосила, що наявність фахової освіти у кандидатів, що претендують на зайняття посади державної лісової охорони, які відносяться до Переліку посад державної лісової охорони» згідно постанови КМУ від 16.09.2009 року №976 «Про затвердження положення про державну лісову охорону».

Найбільша кількість працівників з фаховою освітою у державних підприємствах: «Вищедубечанський лісгосп» (100%) «Тетерівський лісгосп» (95%), «Фастівський лісгосп» (98,1%), «Іванківський лісгосп» (95%).

Для здобуття та підвищення рівня фахової освіти навчаються 103 працівника.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року № 12  було внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншим державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час затвердженого 04 лютого 2015 року (далі-Порядок).

Даним Порядком внесені зміни до форми та змісту Посвідчень про відстрочку від призову на військову службу на період мобілізації та на воєнний час та Повідомлення про зарахування військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік відстрочки, надані військовозобов’язаним, які зараховані районними (міськими) комісаріатами на спеціальний облік та потребують переоформлення.

Також даний Порядок розширив коло військовозобов’язаних, яким надається право на відстрочку, зокрема тим, які мають тим часі посвідчення замість військових квитків, а також визнаних військово-лікарськими (призовниками)  комісіями обмежено придатними за станом здоров’я.

Згідно Порядку відповідальними особами за ведення військового обліку на підприємствах, які координуються Київським обласним та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства проведено перебронювання працівників.

В кінці колегії обговорювалися робочі питання та плани.